Silozuri

Silozuri pentru cereale

Vă propunem soluții pentru depozitarea grâului, orzului, porumbului, orezului, semințelor de floarea-soarelui, în silozuri metalice din oțel galvanizat cu acoperire Magnelis ® (zinc și magneziu), de diferite forme constructive.

Împreună cu partenerii noștri UCELSILO (Turcia), vă oferim consultanță în alegerea sistemului de silozuri necesar, elaborăm proiectul optim de instalații de recepție, curățare, uscare, transport și depozitare cereale, care să vă asigure un flux tehnologic flexibil în operațiunile de încărcare, descărcare, circulare între celule.

Silozurile pentru cereale sunt potrivite atât pentru gospodăriile medii cu capacități reduse de stocare (începând de la 500 t), cât și pentru marii producători.

siloz elevator ucelsilo
Componentele silozurilor:

Se utilizează pentru păstrarea pe termen lung a cerealelor, asigurând aerarea corespunzătoare a produselor. Capacitatea 62 – 19250 m3

Se utilizează preponderent pentru stocarea pe termen scurt al cerealelor. Capacitatea 10 – 1829 m3. Baza conică permite evacuarea cerealelor din siloz direct în mijlocul de transportare. În funcție de cerealele stocate și diametrul silozului, unghiul de înclinare al bazei se confecționează la 37, 40, 45 și 60 grade.

Sunt folosite pentru transportarea pe verticală a cerealelor, prin intermediul unor cupe din plastic sau oțel, fixate pe o bandă, cu parametrii stabiliți în funcție de tipul cerealelor necesare de transportat.

Sunt echipamente de transport pe orizontală sau înclinat a cerealelor.

Curățarea cerealelor de impurități și obiecte străine după recoltare, asigură stocarea și aerarea lor corespunzătoare. Totodată, după uscare, va fi posibilă păstrarea mai îndelungată a recoltei.

Platforme hidraulice de ridicare pentru camioane cu capacitatea 60-100 t la înălțimea de 12-20 m. Unghiul de înclinare a platformei 0-38 grade.

ucelsilo siloz cereale
Schemă de lucru

Procesul de lucru pentru crearea unui complex de silozuri care să vă răspundă pe deplin necesităților Dvs. implică mai multe etape:

  • Discuție preventivă: până a începe proiectarea complexului de silozuri, ne vom asigura că avem toate datele necesare.
  • Determinarea necesităților: Vom culege informații cu privire la capacitatea de producere a companiei, tipul produsului necesar de stocat și transportat, cât și caracteristicile geo-fizice ale terenului pe care urmează a fi construit complexul.
  • Calculele exacte vor asigura o construcție trainică! Începe etapa de proiectare și contractare a construcției. Proiectul va fi oferit înclusiv în format 3D.
  • Producerea materialelor de construcție, după aprobarea finală a proiectului, va fi realizată de către inginerii calificați UCELSILO.
  • Livrarea și darea în exploatare a complexului de silozuri.
Pentru a recepționa un exemplu de proiect, completați formularul


Utilizăm materiale de proveniență italiană, tablă din oțel zincat Magnelis ®, grosimea plăcilor de oțel fiind de până la 2.5 mm, cu un grad ridicat de rezistență la coroziune.

Fiecare proiect este individual, efectuat conform standardului de proiectare ANSI/ ASAE 2008, cu participarea directă a partenerului UCELSILO.

Perioada medie de construcție 50 – 55 zile, cu posibilitatea de achitare în rate. Service în perioada de garanție și post-garanție.